Blog

„Pricviknutý nerv“
Útlak nervu, často spájaný s bolesťou v chrbte, môže byť liečený rôznymi spôsobmi vrátane odpočinku, fyzikálnej terapie, a liekov. Ortopedické vložky Medicovi T40 môžu tiež pomôcť zmierniť tlak a bolesť.
Skleróza multiplex: Boj s tajomným ochorením

Skleróza multiplex (SM) je autoimunitné ochorenie centrálneho nervového systému. Je charakterizovaná poškodením myelínu, čo vedie k rôznym neurologickým príznakom. Príznaky SM zahŕňajú únavu, problémy s pohybom, poruchy videnia, problémy s pamäťou a koncentráciou, poruchy močenia a bolesti svalov. Diagnóza SM sa zakladá na neurologickom vyšetrení a rôznych testoch, ako je MRI. Liečba SM zahŕňa rôzne terapie, vrátane imunosupresív, kortikosteroidov a symptomatickej liečby. Podpora pre pacientov s SM je k dispozícii prostredníctvom organizácií, ako je Národná asociácia pre sklerózu multiplex (NMSS). Ortopedické vložky Medicovi T40 môžu pomôcť pacientom so SM zlepšiť svoju rovnováhu, ak sú senzorické nervy chodidla aktívne s rovnovážnym systémom. SM je komplexné ochorenie, ale s podporou, liečbou a odhodlaním môžu pacienti dosiahnuť kvalitný život plný nádeje a pozitívnych zmien.

Bolesť krížov
Bolesť krížov je častým zdravotným problémom spôsobeným rôznymi príčinami, ako sú svalové napätie, hernia disku či genetika. Prevencia zahrňuje cvičenie, správne držanie tela a udržiavanie zdravej hmotnosti. Ortopedické vložky Medicovi T40 ponúkajú riešenie, podporujú správne držanie tela a znižujú tlak na chrbticu. Správne použitie vložiek môže zlepšiť kvalitu života.
Zmena času a jej vplyv na naše zdravie: Letný a zimný čas v roku 2023
Dvakrať ročne nás ovplyvňuje posun času, ktorý môže mať dopady na naše zdravie a psychiku. V roku 2023 sa čas z letného na zimný posunie 29. októbra. Kratšie dni môžu viesť k vyššej spotrebe kalórií a menšej motivácii k pohybu, čo zvyšuje riziko nadváhy. Aj keď zimné obdobie sťažuje vonkajšiu pohybovú aktivitu, je dôležité udržiavať kondíciu pre celkovú pohodu. Vložky Medicovi Sport 100 pomáhajú tým, ktorí sa rozhodnú zostať aktívni aj v chladnejších mesiacoch, chrániť kĺby a tlmiť bolesť. Mnohí ľudia vnímajú posun času rôzne, ale správna príprava a opatrenia môžu pomôcť zmierniť jeho negatívne účinky.