Blog

5_najcastejsich_pricin_bolesti_kolena
5 najčastejších príčin bolesti kolena: Bežecké koleno a Chondromalacia patellae, ACL poranenia, poranenie predného skríženého väzu. Prevencia: pravidelné posilňovacie a flexibilné cvičenia, vhodná obuv, ortopedické vložky Medicovi.
Bolesť chrbta: Spoznajte jej druhy a príčiny
Bolesť chrbta, akútna aj chronická, postihuje 80% ľudí. Akútna bolesť, často po zranení, je intenzívna, ale prechodná, zatiaľ čo chronická bolesť je dlhodobá a menej intenzívna. Riešenia zahŕňajú fyzikálnu terapiu, zmeny životného štýlu a ortopedické vložky Medicovi na úľavu od bolesti.
Nedostatok horčíka: Ignorovaný problém, ktorý môže mať vážne dôsledky
Horčík je nevyhnutný minerál pre mnohé telesné funkcie, no jeho nedostatok sa často prehliada. Jeho funkcie zahŕňajú podporu svalov, nervov, srdca, kostí a imunitného systému. Nedostatok horčíka môže viesť k únavě, svalovým kŕčom, nespavosti, úzkosti a oslabeným kostiam. Prevencia zahŕňa stravu bohatú na horčík, doplnky, zníženie stresu a obmedzenie alkoholu a kofeínu. Aktívny životný štýl a cvičenie sú tiež dôležité, pričom ortopedické vložky Medicovi Sport 100 môžu byť užitočné pre aktívne osoby.